Україна у вівторок залучала аварійну допомогу для енергосистеми

Україна у вівторок залучала аварійну допомогу для енергосистеми

Укрінформ
НЕК "Укренерго" 4 червня застосовувало аварійну допомогу із Румунії та Польщі для подолання дефіциту в енергосистемі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці.

"Вчора, 4 червня , для подолання дефіциту в енергосистемі на запит «Укренерго» було активовано аварійне постачання електроенергії в Україну з 22:00 до 24:00 з енергосистем Румунії та Польщі", - йдеться у повідомленні.

Крім того, через перевищення лімітів споживання з 14:49 до 15:30 застосовувалися спеціальні графіки аварійних відключень (сГАВ) для всіх категорій споживачів у Донецькій, Миколаївській, Кіровоградській, Київській, Івано-Франківській, Рівненській, Закарпатській, Тернопільській, Вінницькій, Харківській областях.

Повторно сГАВ застосовувалися з 20:39 – у Кіровоградській області, з 21:15 – у Донецькій, Сумській, Івано-Франківській, Волинській, Львівській, Рівненській областях, з 21:27 – у Харківській, з 23:41 – в Черкаській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Вінницькій областях. О 00:57 аварійні відключення були скасовані.

Імпорт електроенергії 5 червня запланований протягом доби з Румунії, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 27 044 МВт-год.

Експорту не відбувається.

Читайте також: Ситуація з електрикою цього тижня буде складною - Кудрицький

Як повідомлялося, в середу, 5 червня, дефіцит в енергосистемі прогнозується впродовж всієї доби. Ліміти на споживання будуть діяти для кожної області з 00:00 до 24:00.

Із 22 березня поновилися масовані російські атаки на енергетичні об'єкти. Зокрема, руйнувань зазнали Бурштинська, Ладижинська, Зміївська, Трипільська ТЕС, а також гідроелектростанції. Загалом уряд оцінює втрату генеруючих потужностей на рівні 9 ГВт.

Фото: facebook.com/vinoblenergo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-