Більше потужностей для української енергетики: Галущенко зустрівся з делегацією ЄБРР

Більше потужностей для української енергетики: Галущенко зустрівся з делегацією ЄБРР

Фото
Укрінформ
Міністр енергетики Герман Галущенко обговорив із делегацією Європейського банку реконструкції та розвитку розширення співпраці для збільшення потужностей виробництва електроенергії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики

"Сторони обговорили співпрацю для розширення участі ЄБРР у проєктах з посилення стійкості української енергосистеми та нарощування потужностей генерації", - йдеться у повідомленні.

Галущенко поінформував партнерів про пошкодження маневрової генерації – тепло- та гідроелектростанцій, а також високовольтної інфраструктури через російські масовані атаки. Він зазначив, що ключовим завданням енергетиків нині є максимально наростити до початку зими потужності розподіленої генерації.

За словами міністра, вже тривають роботи із встановлення газових турбін, а також визначено місця для розміщення газопоршневих установок. Реалізація цих проєктів здійснюється із залученням міжнародних партнерів.

Крім того, Галущенко поінформував про підготовку нормативної бази для стимулювання домогосподарств і бізнесу до встановлення генеруючих потужностей, зокрема сонячних панелей, які зможуть забезпечити потреби споживачів у період відключення електропостачання. Також готується низка рішень для дерегуляції і спрощення процедур приєднання до мереж.

Читайте також: Ісландія внесе667 тисяч до Фонду підтримки енергетики України

Як повідомлялося, Європейський банк реконструкції і розвитку виділить Україні 300 млн євро, що допоможе забезпечити стабільне та безперебійне електропостачання.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-