Світовий банк із початку війни мобілізував на підтримку України $42 мільярди

Світовий банк із початку війни мобілізував на підтримку України $42 мільярди

Укрінформ
Світовий банк разом із партнерами й донорами у рамках ініціативи PEACE (мир) мобілізував на підтримку України 42 мільярди доларів, із яких уже передав у вигляді траншів більше $38 мільярдів.

Про це на Конференції з відновлення України в Берліні заявила керуючий директор з операційної діяльності Світового банку Анна Б’єрде, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З першого дня війни Світовий банк намагався підтримувати Україну, шукати державних і приватних партнерів для підтримки України», - сказала Б’єрде.

За її словами, СБ вважає своїм головним завданням підтримувати функціонування українського уряду, щоб в умовах війни держава продовжувала надавати громадянам державні послуги.

«Разом із українським урядом ми заснували платформу PEACE, яка займається підтримкою бюджету України, аби держава могла виконувати свої основні функції – чи то буде зарплата вчителям, видатки на охорону здоров’я, соціальну сферу, допомогу внутрішньо переміщеним особам тощо», - зауважила керуючий директор.

Читайте також: Україна потребує до $30 мільярдів щорічних інвестицій у наступні десять років - Шмигаль

Вона додала, що в Україні СБ загалом надає фінансову підтримку 10 категоріям бюджетних статей.

«Світовий банк разом із партнерами у рамках ініціативи PEACE мобілізував на підтримку України 42 мільярди доларів, із яких ми вже передали у вигляді різних траншів більше 38 мільярдів», - повідомила Б’єрде.

За її словами, СБ також допомагає Україні залучати інвестиції у різні сектори, оцінювати збитки від російської агресії, які згідно з останнім звітом у лютому перевищили 486 мільярдів доларів, та прогнозувати перспективи української економіки.

Читайте також: Свириденко у Берліні: Для швидкого зростання потребуємо $12-13 мільярдів інвестицій просто зараз

Як повідомляв Укрінформ, уряд Італії готує пакет економічної допомоги Україні для відновлення інфраструктури на суму 140 мільйонів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-