Україна цьогоріч розраховує залучити від ЄС ще близько €10 мільярдів

Україна цьогоріч розраховує залучити від ЄС ще близько €10 мільярдів

Укрінформ
Україна у 2024 році розраховує залучити ще близько 10 млрд євро від Європейського Союзу за умови виконання зобов'язань, викладених у Плані України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

"У 2024 році Україна розраховує залучити ще близько 10 млрд євро від ЄС за умови виконання зобов'язань, викладених у Плані України, 7,8 млрд доларів США бюджетної підтримки від Сполучених Штатів, 4,5 млрд доларів США від МВФ, 2 млрд доларів США від уряду Японії, близько 500 млн доларів США від Великої Британії та інших", - йдеться в повідомленні.

Міністр фінансів Сергій Марченко зазначив, що потреба у зовнішньому фінансуванні на 2024 рік становить близько 38 млрд доларів США, з яких 11,8 млрд доларів вже залучено у перші місяці року.

"Маємо запевнення від донорів, що Україна отримає фінансову підтримку в повному обсязі. Разом з міжнародними партнерами ми продовжуємо розглядати усі ефективні шляхи фінансування додаткових бюджетних потреб у передбачуваний та ритмічний спосіб", - сказав Марченко.

Читайте також: ЄС розглядає пропозиції для підтримки енергетики України - Шефчович

Як повідомлялось, ЄС надає Україні фінансову допомогу в рамках бюджетного Українського фонду на 50 млрд євро, і водночас разом із партнерськими європейськими банками створює фінансову програму на 1,4 млрд євро для приваблення в Україну зовнішніх капітальних інвестицій.

Перше фото: Pixabay

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-