Україна та ЄС планують продовжити «транспортний безвіз» до кінця червня 2025 року

Україна та ЄС планують продовжити «транспортний безвіз» до кінця червня 2025 року

Укрінформ
Кабінет Міністрів схвалив розпорядження Президента щодо визначення уповноважених осіб на підписання угоди про продовження дії «транспортного безвізу».

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Україна та Євросоюз незабаром пролонгують дію «транспортного безвізу» на строк до кінця червня 2025 року. Сьогодні Уряд схвалив розпорядження Президента Володимира Зеленського щодо визначення уповноважених осіб на підписання цієї угоди», - написав він.

Шмигаль зазначив, що після продовження «безвізу» водії зможуть і надалі виконувати бездозвільні двосторонні перевезення.

«Це потужний стимул для українських виробників. Минулого року експорт автотранспортом до Євросоюзу зріс орієнтовно на 30% порівняно з 2021 роком. Лібералізація також пришвидшує імпорт товарів і комплектувань, потрібних вітчизняному бізнесу», - підкреслив він.

Читайте також: Україна проситиме Брюссель ухвалити рішення щодо «промислового безвізу» - Стефанішина

Глава уряду висловив вдячність європейським партнерам за солідарність та підтримку економічної стійкості України.

Як повідомляв Укрінформ, з 6 червня в ЄС набули чинності «автономні заходи торгівлі» - «торговельний безвіз», за якими ще на один рік призупинена дія всіх імпортних мит та квот для українського експорту на європейський ринок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-