USAID за час війни підтримало 26 тисяч малих і середніх підприємств в Україні

USAID за час війни підтримало 26 тисяч малих і середніх підприємств в Україні

Укрінформ
Агентство США з міжнародного розвитку USAID від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну підтримало понад 26 тисяч підприємств в Україні, що допомогло зберегти щонайменше півтори сотні тисяч робочих місць.

Про це повідомила в п’ятницю в Вашингтоні помічниця адміністратора USAID з питань Європи та Євразії Ерін Елізабет Маккі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«З лютого 2022 року USAID підтримало понад 26 тисяч малих і середніх підприємств у сільськогосподарському секторі, IT та промисловості, і разом ми допомогли створити або зберегти понад 156 тисяч робочих місць у цих секторах»,- зауважила представниця американського агентства під час заходу «Економічне відродження України: інновації та людський капітал».

Крім того, за її словами, USAID допоміг розблокувати понад $180 мільйонів фінансування для малих і середніх підприємств в Україні.

«Завдяки цьому капіталу ми охопили понад 60 тисяч людей за допомогою наших програм розвитку робочої сили»,- підкреслила вона.

Читайте також: За підтримки Програми USAID в Україні готуватимуть операторів будівельної техніки

Представниця USAID звернула окрему увагу на технологічний сектор України, який продовжує розвиватися завдяки українській винахідливості. За останні два роки, за її словами, цей сектор зріс на 7% – попри активну російську війну проти України. Причому, п’ять тисяч українських компаній у цьому секторі зберегли 95% своїх контрактів та забезпечують понад 12% експорту країни.

Крім того, Маккі наголосила на необхідності подальшого забезпечення України гуманітарною допомогою, а також всім необхідним, щоби українська енергетика працювала взимку.

Як повідомляв Укрінформ, американський уряд виділив через USAID та Державний департамент додаткову допомогу $1,5 мільярда на ремонт та відновлення енергетичної інфраструктури, гуманітарну допомогу для біженців та на підтримку сектору цивільної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-