Потрібне окреме рішення, щоб перекрити імпорт російського автогазу в Україну - експерт

Потрібне окреме рішення, щоб перекрити імпорт російського автогазу в Україну - експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Ембарго на постачання російського автогазу, що діятиме у Євросоюзі з кінця 2024 року, не дозволить повністю перекрити потік цього пального на український ринок.

Про це в коментарі Укрінформу заявив директор консалтингової групи "А95" Сергій Куюн.

"Ембарго, яке має запрацювати наприкінці року, абсолютно не гарантує, що потік (російського автогазу - ред.) припиниться", - сказав він.

Куюн пояснив, що ембарго введене на пропан-бутанову суміш, водночас Росія зможе завозити окремо пропан і бутан, щоб змішувати їх на території іншої країни.

"Нам все одно потрібно приймати рішення (щодо потрапляння російського автогазу на ринок - ред.)", - наголосив експерт.

За його словами, рішення щодо запобігання імпорту російського автогазу в Україну мала затвердити Рада нацбезпеки та оборони, однак воно ще не прийняте.

Читайте також: Російське пальне ще може потрапляти на український ринок - експерт

Як повідомлялося, у грудні 2023 року Євросоюз затвердив 12-й пакет санкцій проти Росії. Пакет включає ембарго на ввезення скрапленого нафтового газу (LPG), яке має набрати чинності через рік після оголошення санкцій.

У травні 2023 року Україна заборонила імпорт пального невідомого походження для запобігання потраплянню на ринок російського продукту. Однак російський автогаз продовжує потрапляти в Україну через польський ринок. Крім того, є ознаки потрапляння російського дизельного пального через Румунію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-