Митниця спростовує зрив повернення найбільшої контейнерної компанії світу MSC у порт Одеси

Митниця спростовує зрив повернення найбільшої контейнерної компанії світу MSC у порт Одеси

Укрінформ
У Державній митній службі спростували поширену у ЗМІ інформацію про нібито зрив контейнерного сервісу в Одеському порту через затягування митних процедур. Згадані контейнери до митного оформлення не подавалися, заявили у відомстві.

Офіційний коментар Державна митна служба оприлюднила на своєму сайті, передає Укрінформ.

«Асоціація міжнародних експедиторів України поширила інформацію про нібито зрив контейнерного сервісу в порту Одеса. Мовляв, контейнерний оператор відмінив суднозахід у порт Одеса через безпідставні перевірки вантажів та затягування митного оформлення експортних контейнерів із сільгосппродукцією та додаткові витрати зі зберігання», - йдеться в повідомленні.

У Держмитслужбі зауважують, що згадані контейнери не подавалися до митного оформлення, відтак і перевірок чи затримок ніяких бути не може.

Що ж до інших контейнерів, то, за інформацією установи, на даний момент оформлення усіх поданих до митниці декларацій на експортні вантажі завершено у визначений законодавством термін та без заперечень.

Водночас митники визнають наявність проблеми із накопиченням у портах Великої Одеси значної кількості контейнерів, не заявлених до митного оформлення. Наразі до митного органу подані документи лише на сьому частину з них.

Наголошується, що зволікання з поданням контейнерів до митного оформлення викликані здебільшого тим, що контролюючі та правоохоронні органи відпрацьовують факти незаконного експорту сільськогосподарської продукції, а також випадками арешту контейнерів з такою продукцією.

Читайте також: Товарообіг України за перший квартал цього року становив $26 мільярдів - митниця

Митники закликали власників вантажів активізувати подання документів для оформлення.

Як повідомляли ЗМІ, 24 червня Асоціація міжнародних експедиторів України оприлюднила допис про те, що нібито 20 червня контейнерний оператор MSC скасував захід до Одеси першого від початку повномасштабного вторгнення контейнеровоза. В АМЕУ зауважили, що причиною цього рішення стали безпідставні перевірки вантажів та затягування митного оформлення експортних контейнерів із сільгоспродукцією, що змушує компанію додатково витрачатися на зберігання продукції та збільшує демередж (плату з вантажу за понаднормово проведений на терміналі час). 

Фото: DR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-