Україна майже вичерпала квоту на експорт яєць до ЄС

Україна майже вичерпала квоту на експорт яєць до ЄС

Укрінформ
Україна вичерпала цьогорічні квоти на експорт до Європейського Союзу цукру і вівса; майже вибрано квоту на експорт яєць.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства із посиланням на виконуючого обов’язки міністра Тараса Висоцького.

"Згідно з оновленими правилами безмитної та безковтної торгівлі з ЄС, встановлені квоти на шість товарних груп: овес, кукурудзу, крупи, м'ясо птиці, яйця, цукор. На цукор квота вже вичерпана. Також вибрана квота по вівсу - 2,4 тис. т. Майже вичерпана на яйця", - сказав Висоцький в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Він уточнив, що квота на експорт м’яса птиці - 137 тис. т, "а на кукурудзу досить велика – понад 11 млн т".

Читайте також: Єврокомісія може повернути мито на українські яйця та цукор - ЗМІ

Як повідомлялось, із 5 червня запрацювали оновлені правила безмитної та безквотної торгівлі агропродукцією з ЄС, що діятимуть рік. На деякі агропродукти встановлені квоти з розрахунку середнього показника врожаю за другу половину 2021 року та 2022-2023 роки. Це стосується шести видів продукції: цукру, яєць, м'яса птиці, кукурудзи, крупи, меду.

На експорт цукру до ЄС квота на рівні 262 тис. т вже вичерпалася. Європейський Союз із 19 червня повернув мита в режимі найбільшого сприяння на овес з України через перевищення встановленої квоти - 4 тис.т.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-