Транш від МВФ у $2,2 мільярда уряд очікує наступного тижня - Шмигаль

Транш від МВФ у $2,2 мільярда уряд очікує наступного тижня - Шмигаль

Укрінформ
Якщо сьогодні Рада директорів МВФ схвалить рішення про надання Україні траншу у 2,2 млрд доларів, то фінансова допомога надійде на початку наступного тижня.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі марафону «Єдині новини».

«Ми сподіваємося сьогодні отримати позитивне рішення Ради директорів МВФ, і вже у понеділок - вівторок очікуємо наступний транш 2, 2 млрд доларів від Міжнародного валютного фонду. Ми продовжуємо програму з МВФ. Вона загалом розрахована на 4 роки та охоплює співпрацю з країнами G7 на загальну суму 122 млрд доларів бюджетної підтримки України», - сказав він.

Шмигаль також нагадав, що ЄС Україна підписала ще одну кредитну угоду на суму 27 млрд у межах Ukraine Facility.

Читайте також: Міжнародні резерви України знизилися до $39 мільярдів

«Вчора ми отримали за цією угодою перший транш 1,9 млрд євро від ЄС. Перед тим, навесні, Україна отримала 6 млрд євро за попередньою кредитною угодою», - сказав він.

Прем'єр-міністр додав, що цього року загалом від ЄС Україна очікує 16 млрд євро, що допоможе виконати всі соціальні зобов'язання перед громадянами.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрівпродовжує працювати над конфіскацією заморожених російських суверенних активів та активів російських олігархів, які підтримують агресію Росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-