Уряд працюватиме, щоб конфіскувати всі заморожені суверенні активи РФ - Шмигаль

Уряд працюватиме, щоб конфіскувати всі заморожені суверенні активи РФ - Шмигаль

Відео
Укрінформ
Кабінет міністрів продовжує працювати над конфіскацією заморожених російських суверенних активів та активів російських олігархів, які підтримують агресію Росії проти України.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив під час чергового засідання уряду, передає Укрінформ із посиланням на його Телеграм.

"Україна вже цього року отримає додаткові 50 млрд доларів від наших союзників завдяки використанню відсотків від заморожених на Заході російських суверенних активів. Відповідне рішення ухвалено на саміті країн "Великої сімки". Для нас це переможний, але все ще проміжний крок. Будемо працювати над тим, щоб конфіскувати всі заморожені російські суверенні активи та активи російських олігархів, які підтримують цю агресію", - сказав він.

Шмигаль схарактеризував ще три ключові домовленості у фінансовій площині. За його словами, Україна та США підписали угоду, яка дозволить Україні отримати майже 7,9 млрд доларів фінансової підтримки цього року.

Також Україна підписала угоду з ЄС щодо залучення фінансування в межах Ukraine Facility на наступні 4 роки. Зокрема, вчора європейські партнери надали 1,9 млрд євро за цією програмою.

Прем'єр-міністр також зазначив, що уряд очікує отримати 2,2 млрд доларів від МВФ, засідання Ради директорів якого відбудеться сьогодні. Він підкреслив, що вперше в історії Україна пройшла вже чотири перегляди в межах однієї програми з МВФ.

"Завдяки всім цим угодам з ЄС, МВФ, США, Світовим банком, з країнами G7 та іншими нашими союзниками уряд України чітко розуміє, яким чином ми профінансуємо дефіцит бюджету не лише цього року, а вже й наступного. Ми розуміємо, як будемо фінансувати соціальні програми та інші критичні видатки", - зазначив Шмигаль.

Читайте також: Україна отримає перші гроші від заморожених активів РФ цього літа - Єврорада

Глава уряду нагадав, що цього місяця в Берліні пройшла Конференція відновлення України, де уклали понад 100 міжнародних угод на суму близько 16 млрд євро.

"Це проєкти в енергетиці, оборонній промисловості, відбудові соціальної та критичної інфраструктури. Зокрема, лише на відновлення та посилення нашої енергосистеми партнери нададуть більше 1 млрд доларів", - наголосив він.

За словами Шмигаля, одним із ключових акцентів конференції стали нові програми підтримки українського бізнесу, нові інвестиційні проєкти та кроки, направлені на відновлення української економіки.

Як повідомляв Укрінформ, 27 червня Європейська рада розглянула продовження військової, фінансової, економічної та політичної підтримки України та обговорила це питання з Президентом Володимиром Зеленським.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-