Австрія виділить 820 мільйонів євро на проєкти з виробництва водню

Австрія виділить 820 мільйонів євро на проєкти з виробництва водню

Укрінформ
Федеральний уряд Австрії надасть фінансування у розмірі до €820 мільйонів для проєктів з виробництва "зеленого" водню у межах декарбонізації своєї енергетичної системи.

Як передає власний кореспондент Укрінформу в Австрії, це передбачається прийнятим парламентом Законом про сприяння розвитку водневої енергетики.

"Для сприяння виробництву відновлюваного водню небіогенного походження відповідно до §3 виділяються федеральні кошти на загальну суму не більше €820 мільйонів", - йдеться у документі.

Закон має на меті субсидування будівництва та експлуатації проєктів виробництва водню із використанням відновлювальних джерел енергії, за винятком біомаси.

Із загальної суми €400 мільйонів будуть доступні для розподілу на конкурсному аукціоні вже у 2024 році, а решта €420 мільйонів - до 2026 року.

Читайте також: Міненерго оприлюднило проєкт водневої стратегії до 2050 року

Як повідомляв Укрінформ, у 2020 році Євросоюз затвердив Водневу стратегію для кліматично нейтральної Європи до 2050 року, у якій, зокрема, Україну визначено пріоритетним партнером завдяки її потенціалу з виробництва "зеленого" водню та наявності інфраструктури, з’єднаної з ЄС.

"Зелений" водень є компонентом Green Deal у переході від традиційних джерел енергії до повної їх заміни на відновлювані джерела. Цей процес може тривати до 25 років. Необхідні капіталовкладення в такий перехід оцінюються для України принаймні у $100 мільярдів.

Фото ілюстративне: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-