Україна, Молдова і Румунія обговорили постачання обладнання для української енергосистеми

Україна, Молдова і Румунія обговорили постачання обладнання для української енергосистеми

Укрінформ
Представники міністерств енергетики України, Молдови та Румунії готують рішення про доставку обладнання, необхідного Україні.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу за підсумками тристоронніх переговорів з главами МЗС Молдови та Румунії в Кишиневі, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми маємо створити енергетичну зону без кордонів для газу, електрики та, зрештою, водню, збільшуючи виробництво, розвиваючи інфраструктуру та застосовуючи кращу інфраструктуру для транспортування газу”, – сказав Кулеба.

Міністр поінформував, що на зустрічі були представники міністерств енергетики трьох країн, які підготують рішення про доставку обладнання, якого українська енергетика найбільше потребує на тлі російських атак.

“Кожна одиниця буде в пригоді, і щойно рішення, які ми сьогодні обговорювали, втілять у життя, вони дуже допоможуть забезпечити енергетичну безпеку в Україні”, – наголосив глава МЗС.

Він додав, що представники міністерств інфраструктури трьох країн обговорили співробітництво щодо розбудови транспортної інфраструктури на Дунаї, у морських портах та пунктах перетину. Сторони визначили, що потрібно зробили в країнах, щоб сприяти вільному обороту товарів і громадян.

Читайте також: Після поновлення атак на енергосистему України партнери надали 184 вантажі гумдопомоги

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 5 липня перебуває з візитом у Молдові для участі у тристоронніх переговорах. Однією з тем є зміцнення взаємодії у трикутнику Україна-Молдова-Румунія.

Фото: x.com/DmytroKuleba

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-