Фонд гарантування відновлює виплати вкладникам КСГ Банку

Фонд гарантування відновлює виплати вкладникам КСГ Банку

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб із 10 липня 2024 року поновлює виплати гарантованого відшкодування вкладникам ПАТ «КСГ Банк».

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба ФГВФО.

Зазначається, що це стало можливим завдяки відновленню Фондом контролю над банком після тривалих судових процесів.

"З 10 липня 2024 року вкладники ПАТ «КСГ Банк», які ще не отримали гарантовану суму, можуть звертатись до банків - агентів Фонду за отриманням відшкодування за своїм вкладом без попереднього письмового звернення до Фонду", - йдеться у повідомленні.

Вкладники також можуть отримати кошти дистанційно - через онлайн-сервіси (мобільні застосунки) таких банків як ПриватБанк, Укргазбанк, ПУМБ, Таскомбанк, Південний, Сенс Банк або за допомогою мобільного додатка порталу "Дія".

У Фонді звернули увагу спадкоємців вкладників, що для отримання відшкодування на підставі свідоцтва про право на спадщину спадкоємець повинен попередньо письмово звернутись до Фонду. Виплати коштів на підставі свідоцтва про право на спадщину здійснюються за результатами розгляду індивідуального письмового звернення спадкоємця на адресу Фонду.

Читайте також: Фонд гарантування виставляє на продаж актив банку «Конкорд»

Як повідомляв Укрінформ, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб відновив контроль над "КСГ Банком"; фінустанова перебуває у стані ліквідації. Відновленню контролю Фонду над "КСГ Банком" передували майже сім років судової тяганини.

Колишні власники банку внесли зміни до Єдиного державного реєстру, перейменувавши банк на ПАТ «КСГ», змінили місцезнаходження юрособи, а надалі взагалі ліквідували її, виділивши «правонаступника». Так вони заблокували процедуру ліквідації. Фонд гарантування був змушений зупинити розрахунки із вкладниками та кредиторами банку.

У серпні 2016 року згідно з рішенням регулятора ПАТ «КСГ Банк» було позбавлено банківської ліцензії, після чого Фонд гарантування розпочав процедуру ліквідації установи.

До 7 квітня 2017 року Фонд гарантування виплатив вкладникам "КСГ Банку" 47 млн грн гарантованого відшкодування. Загальна сума акцептованих вимог кредиторів цього банку становить 132,8 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-