Нафта дешевшає на тлі прогнозів щодо зниження попиту

Нафта дешевшає на тлі прогнозів щодо зниження попиту

Укрінформ
Ціни на нафту еталонних марок продовжують знижуватися в середу, 10 липня, трейдери оцінюють наслідки урагану «Беріл», що обрушився в понеділок на узбережжі Техасу, а також прогнози попиту і неофіційні дані про нафтові резерви США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Котирування вересневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures зменшилися на $0,27 (0,32%) до $84,39 за барель. У вівторок їхня ціна знизилася на $1,09 (1,3%) і досягла $84,66 за барель – мінімуму з 17 червня.

Ф'ючерси на нафту WTI на серпень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) втратили $0,2 (0,25%) - до $81,21 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів зменшилася на $0,92 (1,1%) і становила мінімальні з 26 червня $81,41 за барель.

Поки вплив урагану «Беріл» на спотові ринки нафти і газу «здається обмеженим, і, що критично важливо, незабаром очікується повне відновлення операцій, у зв'язку з чим суттєвого впливу на фінансові ринки енергоносіїв не очікується», наводить MarketWatch думка співредактора Sevens Report Research Тайлера Річі.

За його словами, НПЗ, які заздалегідь призупинили роботу, або вже запущені знову, або запускаються, а рух Хьюстонським судноплавним каналом має повністю відновитися в середу.

«Беріл» позбавив електрики мільйони людей і призвів до скасування близько 1,7 тис. авіарейсів, пише MW.

Тим часом Міненерго США напередодні знизило прогноз світового попиту на нафту у 2024 році на 70 тис. барелів на добу (б/д), до 102,91 млн б/д.

Читайте також: Експорт російської нафти рекордно знизився за тиждень - Bloomberg

При цьому прогноз ціни на Brent цього року підвищено до $86,37/бар. з $84,15/бар., за даними щомісячного звіту управління енергетичної інформації (EIA) відомства.

Оприлюднені напередодні дані Американського інституту нафти (API) показали зниження запасів нафти в країні за тиждень на 1,9 млн барелів. Офіційні дані про резерви будуть опубліковані о 17:30 за київським часом середи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-