Україна у середу імпортує 28,5 тисячі МВт-годин електрики - Укренерго

Україна у середу імпортує 28,5 тисячі МВт-годин електрики - Укренерго

Укрінформ
На 10 липня запланований обсяг імпорту електроенергії в Україну становить 28,5 тис. МВт-годин, експорт не здійснюватиметься.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці.

"Імпорт: протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 28 487 МВт-год, з максимальною потужністю 1444 МВт. Експорт не відбувається і не передбачається", - йдеться у повідомленні.

Укренерго зауважує, що 10 липня обленерго застосовують із 10:00 до 13:00 дві черги графіків відключень, в інші години доби – три черги.

Повідомляється також, що 9 липня з 20:00 до 22:00 для зменшення обсягу відключень «Укренерго» залучало аварійне постачання від енергосистем Польщі та Словаччини. Максимальне споживання у вівторок на 5,4% перевищувало аналогічний показник понеділка.

Читайте також: Графіки відключення світла сьогодні діятимуть протягом доби по всій Україні

Сьогодні у вечірні години також планується залучати аварійну допомогу з європейських країн для компенсації частини дефіциту енергії в системі та підтримки резервів.

Як повідомлялося, атака на енергетичний об'єкт на Рівненщині у ніч на 10 липня не матиме впливу на застосування графіків відключень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-