ЄС надав грант на €13,9 мільйона для покращення перевезень на кордоні України з Молдовою і Румунією

ЄС надав грант на €13,9 мільйона для покращення перевезень на кордоні України з Молдовою і Румунією

Укрінформ
Європейський союз виділив 13,9 млн євро на модернізацію сервісної зони для важких вантажних транспортних засобів пунктів пропуску «Рені (Україна) – Джюрджюлешть (Молдова) – Галац (Румунія)».

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури, передає Укрінформ.

«Євросоюз виділив грант у розмірі 13,9 млн євро, який буде використано для покращення дорожньо-транспортної інфраструктури на пунктах перетину державного кордону між Україною, Молдовою та Румунією. Наша країна виступила однією із сторін - учасниць за цим грантом», - ідеться в повідомленні.

За інформацією Агентства відновлення, кошти будуть спрямовані на модернізацію сервісної зони для важких вантажних транспортних засобів пунктів пропуску «Рені (Україна) – Джюрджюлешть (Молдова) – Галац (Румунія)» в межах програми ЄС «Механізм «Сполучення Європи» (Connecting Europe Facility, CEF).

Зокрема, будуть впроваджені заходи з безпеки дорожнього руху в пункті пропуску через кордон Галац – Джюрджюлешть, модернізовано дорогу між пунктами пропуску Рені та Галац, побудовано північний об'їзд у Джюрджюлешть. Також передбачено будівництво двох зон для паркування важких вантажних транспортних засобів в районі, розташованому між Україною, Молдовою та Румунією вздовж маршруту транс'європейської транспортної мережі (TEN-T).

Читайте також: Євросоюз профінансує чотири українські проєкти з розвитку транспортної інфраструктури за програмою CEF

Оскільки зона обслуговування буде збудована за програмою CEF, пропускний пункт з українського боку будують за фінансової підтримки Міжнародної організації з міграції (IOM).

Головна мета проєкту – збільшення пропускної спроможності ключового маршруту «Шляхів солідарності» ЄС, що сприятиме експортно-імпортним операціям України.

Як повідомлялося, Євросоюз у межах «Механізму «Сполучення Європи» (Connecting Europe Facility, CEF) виділить АТ «Укрзалізниця» 42,95 млн євро на вдосконалення залізничної мережі

Фото: Мініфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-