Зеленський підписав закон про «клуб білого бізнесу»

Зеленський підписав закон про «клуб білого бізнесу»

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей податкового адміністрування під час воєнного стану для платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства».

Про це в Телеграмі повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає Укрінформ.

«Закон передбачає запровадження Переліку платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства, які користуватимуться низкою переваг у податковому адмініструванні під час воєнного стану», - йдеться у повідомленні.

Гетманцев нагадав, що до Переліку таких платників податків включатимуть юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, резидентів Дія.Сіty, які відповідатимуть низці вимог та критеріїв з урахуванням системи оподаткування (зокрема, вимоги до рівня сплати податків, рівня нарахування заробітної плати тощо).

Читайте також: За пів року державі відшкодували збитків на ₴3,4 мільярда - у БЕБ назвали резонансні справи

Платники податків, включені до Переліку, отримуватимуть певні переваги, зокрема: мораторій на документальні перевірки, крім деяких видів; скорочення строків камеральної та документальної перевірок у цілях бюджетного відшкодування; скорочення строків надання індивідуальних податкових консультацій.

Крім того, за таким платником податків закріплюється комплаєнс-менеджер, з яким він зможе взаємодіяти засобами дистанційного зв’язку, у тому числі у режимі відеоконференції.

Як повідомляв Укрінформ, у червні 2024 року парламент ухвалив закон про «клуб білого бізнесу» 263 голосами.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-