Райффайзен Банк призупинив відкриття брокерських рахунків у Росії

Райффайзен Банк призупинив відкриття брокерських рахунків у Росії

Укрінформ
Російська дочірня компанія австрійської банківської групи Raiffeisen Bank тимчасово призупинила відкриття нових брокерських рахунків через вимогу Європейського центрального банку (ЄЦБ) скоротити ризики в РФ.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

"У зв'язку з директивою ЄЦБ щодо групи RBI Райффайзен Банк змушений скоротити обсяги операцій на російському ринку. На даному етапі ми вирішили тимчасово призупинити відкриття нових брокерських рахунків з 26 липня 2024 року для роздрібних інвесторів", - заявили в російській дочці RBI.

Зазначається, що існуючі рахунки будуть обслуговуватися у звичайному режимі.

Раніше Європейський центральний банк закликав банки єврозони, які все ще працюють в Росії, докласти зусиль для зниження ризиків, розробивши чітку дорожню карту для скорочення і виходу з російського ринку.

Банки єврозони більш ніж удвічі скоротили свої ризики в Росії після повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Особливо зазнав критики Райффайзен Банк, прибутки якого в Росії різко зросли. Вашингтон навіть попередив RBI, що доступ до фінансової системи США може бути обмежений через його операції з Росією.

Читайте також: США та ЄС посилили тиск на Raiffeisen через зв’язки з Росією - Reuters

Як повідомляв Укрінформ, австрійська банківська група Raiffeisen Bank International за січень - червень 2024 року отримала більш ніж половину свого прибутку від роботи в Росії - 705 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-