Найбільший у світі суверенний фонд заявив про прибуток у $138 мільярдів за перше півріччя

Найбільший у світі суверенний фонд заявив про прибуток у $138 мільярдів за перше півріччя

Укрінформ
Фонд національного добробуту Норвегії за підсумками першої половині цього року заявив про прибуток в 1,48 трлн крон ($138 млрд).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNBC.

У Фонді заявили, що станом на кінець червня його розмір становив 1,18 трильйона доларів США (17,75 трлн норвезьких крон).

Загальна прибутковість фонду за шість місяців 2024 року сягнула 8,6%.

Виконавчий директор Norges Bank Investment Management Ніколай Танген заявив, що інвестиції власного капіталу принесли «дуже високий» прибуток за цей період.

«Результат був здебільшого зумовлений акціями технологічних компаній через зростання попиту на нові рішення в галузі штучного інтелекту», — уточнив Танген.

Читайте також: Суверенні фонди торік витратили $124 мільярди - найбільший «мінус» у Саудівській Аравії

Фонд національного добробуту Норвегії був створений у 1990-х роках для інвестування надлишкових доходів нафтогазового сектору країни. На сьогодні він вклав кошти в більш як 8 700 компаній у понад 70 країнах світу.

Як повідомляв Укрінформ, на початку року Фонд національного добробуту Норвегії заявив про рекордний прибуток у 213 млрд доларів США (2,22 трлн крон) у 2023 році завдяки високій прибутковості його інвестицій в акції технологічних компаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-