Уряд затвердив новий порядок підтримки сільгоспвиробників

Уряд затвердив новий порядок підтримки сільгоспвиробників

Укрінформ
Кабінет Міністрів у новій редакції виклав Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки сільськогосподарських товаровиробників шляхом виділення субсидій на одиницю оброблюваних угідь.

Про це за підсумками засідання уряду написав у Телеграмі постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

За словами Мельничука, метою запровадження нових заходів стало зменшення фінансового навантаження на сільськогосподарських товаровиробників.

Зазначається, що бюджетна субсидія передбачена на 1 гектар оброблюваних угідь, засіяних або засаджених сільськогосподарськими культурами під урожай поточного року.

Зокрема, для територій, де можливі бойові дії, передбачено виплату в розмірі 1 тис. грн/га. Крім того, для територій, де тривають активні бойові дії та функціонують державні електронні інформаційні ресурси, субсидія становитиме 2 тис. грн/га.

«Сьогодні приймаємо постанову про фактичний запуск ще однієї програми підтримки аграріїв - механізм надання спеціальних субсидій для аграріїв, які працюють у цих прифронтових регіонах», - поінформував він.

Очільник уряду пояснив, що держава буде платити 1 тис. грн на 1 га угідь, якщо аграрій працює на території можливих бойових дій, і по 2 тис. грн на гектар, якщо працює на території, де ведуться бойові дії.

«Ми розуміємо, як важко сіяти та збирати врожай на цих землях та в цих громадах, тому будемо підтримувати наших людей, які там працюють», - наголосив він.

Читайте також: Цьогоріч 14 тисяч домогосподарств на деокупованих територіях отримають дотації від уряду на утримання худоби

Як повідомлялось, уряд 13 серпня вніс зміни до такс для обчислення розміру шкоди від незаконного знищення чи погіршення середовища існування водних біоресурсів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-