Енергоатом планує побудувати АЕС біля покинутого містечка Орбіта

Енергоатом планує побудувати АЕС біля покинутого містечка Орбіта

Укрінформ
НАЕК "Енергоатом" розглядає як перспективний проєкт будівництва атомної електростанції поблизу покинутого містечка Орбіта на Черкащині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії у Телеграмі.

"Команда Енергоатома активно працює над пошуком нових майданчиків для будівництва. Найбільш перспективним з них є Чигиринський, поблизу містечка Орбіта на Черкащині. Там планується зведення чотирьох нових енергоблоків за технологією AP1000", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час засідання позачергової 51-ї сесії депутати Чигиринської міської ради вже ухвалили рішення про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок в постійне користування Енергоатома та про передачу у користування компанії ділянок загальною площею 38,1493 га.

Читайте також: Укренерго відновило лінію живлення Запорізької АЕС

Орбіта є містом-супутником недобудованої Чигиринської АЕС. Проєкт будівництва цієї електростанції був зупинений у 1989 році. Орбіта підпорядковується Чигиринській міській раді, населення містечка - менше 200 людей.

Як повідомлялося, комітет Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг 17 червня підтримав до першого читання законопроєкт про добудову енергоблоків №3 та №4 Хмельницької атомної електростанції. Голосування у сесійній залі документ станом на кінець серпня не проходив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-