У ЄС пообіцяли Галущенку подвоїти зусилля зі зміцнення української енергетики

У ЄС пообіцяли Галущенку подвоїти зусилля зі зміцнення української енергетики

Фото
Укрінформ
Міністр енергетики Герман Галущенко обговорив із послом ЄС в Україні Катаріною Матерновою протидію атакам РФ на українську енергетику, зокрема посилення захисту енергооб’єктів.

Про це повідомляє Міненерго, передає Укрінформ.

«Вчора ми пережили одну з наймасованіших атак на енергетичну інфраструктуру. Очевидно, що ворог не полишає намірів зірвати підготовку до зими та занурити українців у темряву. Але наші фахівці оперативно ліквідують наслідки обстрілів, і сподіваюсь, що протягом наступних днів ми зможемо зменшити дефіцит у системі», - сказав Галущенко.

Він наголосив, що на тлі постійного енергетичного терору з боку Росії найважливішими аспектами у співпраці з європейськими партнерами є посилення захисту енергооб’єктів, нарощування фінансової підтримки української інфраструктури передачі електроенергії та розбудови розподіленої генерації.

Своєю чергою представники ЄС рішуче засудили військові атаки на енергетику України та пообіцяли подвоїти зусилля зі зміцнення української енергетики та відновлення енергобезпеки держави та всієї Європи, зазначає Міненерго.

Співрозмовники також обговорили поглиблення співробітництва в межах створеної Євросоюзом програми Ukraine Investment Facility (UIF), яка є частиною плану Ukraine Facility, та шляхи пошуку додаткового фінансування.

Читайте також: Енергетикам доведеться відкоригувати план підготовки до зими - радник Прем'єра

Як повідомлялося, 26 серпня російські війська здійснили масовану ракетно-дронову атаку на об'єкти української енергетики. Постраждали 15 областей, у містах спостерігалися перебої з водопостачанням, роботою світлофорів та громадського електротранспорту.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-