Нафта дорожчає на тлі невизначеності щодо поставок з Лівії

Нафта дорожчає на тлі невизначеності щодо поставок з Лівії

Укрінформ
Ціни на нафту різко підвищилися в четвер, 29 серпня, після двох сесій втрат.

Оскільки занепокоєння пропозицією щодо Лівії повернулося в центр уваги, хоча й протистояло меншому, ніж очікувалося, скороченню запасів нафти в США, що підірвало очікування попиту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr з посиланням на Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent піднялися на 9 центів, або 0,11%, до $78,74 за барель на 03:55 за Гринвічем, тоді як ф'ючерси на нафту West Texas Intermediate у США зросли на 15 центів, або 0,2%, до $74,67.

Обидва контракти втратили більше ніж 1%, у середу після того, як дані показали, що запаси сирої нафти в США впали на 846 тис. барелів – до 425,2 млн минулого тижня, не виправдавши очікувань аналітиків в опитуванні Reuters щодо 2,3 млн.

Зі слів деяких аналітиків, занепокоєння з приводу перебоїв у постачанні з Лівії, члена Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК), сприяло ринку.

Зі слів Пріянки Сачдеви, старшого ринкового аналітика Phillip Nova, негаразди Лівії на тлі зростаючої геополітичної стурбованості будуть тримати нафтові ринки на межі та, ймовірно, обмежать зниження цін.

Деякі нафтові родовища в Лівії призупинили видобуток на тлі боротьби за контроль над центральним банком, причому одна консалтингова фірма оцінює перебої у видобутку від 900 тис. до 1 млн барелів на день (б/д) протягом кількох тижнів.

Липневий видобуток Лівії становив близько 1,18 млн б/д.

Читайте також: Ціни на нафту стабілізувалися на тлі невизначеності перспектив світового попиту

Тривалість перебоїв у постачанні може мати побічний ефект на плани видобутку ОПЕК+ у жовтні, що, своєю чергою, може позитивно вплинути на ринки нафти, якщо постачання не зменшаться, як очікувалося.

Очікування того, що центральний банк США почне знижувати процентні ставки наступного місяця, також підтримали ціни на нафту, причому президент Федерального резервного банку Атланти Рафаель Бостік сказав, що, можливо, настав час для скорочень, оскільки інфляція знизиться далі, а рівень безробіття зросте більше, ніж очікувалося.

Читайте також: У Криму й далі зростають ціни на пальне - ЗМІ

Нижчі процентні ставки здешевлюють запозичення, що може стимулювати економічну активність і збільшити попит на нафту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-