Глава Нафтогазу заперечив припинення транзиту нафти до Європи до завершення дії контракту

Глава Нафтогазу заперечив припинення транзиту нафти до Європи до завершення дії контракту

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" й надалі виконуватиме свої зобов'язання перед європейськими партнерами за чинним договором з транспортування нафти.

Про це повідомив Укрінформу голова правління Групи Нафтогаз Олексій Чернишов.

"Категорично заперечую чутки про припинення транспортування нафти до Європи до завершення дії контракту. Україна залишається надійним партнером для європейських країн. Ми як ніхто розуміємо важливість стабільного енергопостачання для населення, тому й надалі виконуватимемо свої зобовʼязання за чинними договорами з транспортування газу та нафти", - сказав Чернишов.

Він наголосив, що така позиція підтверджується успішними перемовинами зі словацьким урядом та великим енергетичним бізнесом, які очільник Нафтогазу провів під час свого візиту в Братиславу цього тижня.

"Водночас, ми підтримуємо та всіляко сприяємо якнайшвидшій диверсифікації Європою джерел постачання енергії", - додав Чернишов.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у коментарі ЗМІ також наголосив, що Україна виконуватиме свої зобов'язання з партнерами по раніше укладених контрактах до їхнього завершення.

Читайте також: Транзит нафти з РФ через Україну: ЄС відхилив прохання Угорщини та Словаччини про термінові консультації

"Щодо нафтопроводу "Дружба", то тут ситуація така. Ми підтримуємо Єврокомісію у прагненні диверсифікувати постачання нафти для деяких країн регіону, щоб зменшити або повністю прибрати присутність російської нафти. При цьому Україна виконувала та виконуватиме свої контрактні зобов'язання у повному обсязі до передбаченої дати завершення дії таких контрактів. Бо це стосується наших двосторонніх відносин із європейськими країнами", - цитує Подоляка сайт телеканалу "Ми - Україна".

Як повідомлялося, голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов обговорив із прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо співпрацю між Україною та Словаччиною для зміцнення енергетичної безпеки країн.

Фото: Олексій Чернишов, Фейсбук

Новини партнерів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-