Транзит нафти з РФ через Україну: ЄС відхилив прохання Угорщини та Словаччини про термінові консультації

Транзит нафти з РФ через Україну: ЄС відхилив прохання Угорщини та Словаччини про термінові консультації

Укрінформ
Європейська комісія відхилила прохання Угорщини та Словаччини про термінові консультації щодо рішення України заборонити транзит сирої нафти від великого російського постачальника.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg

Речник Європейської комісії сказав, що аналіз Євросоюзу не показує безпосереднього ризику для поставок для двох країн, і що зараз Єврокомісія чекає більш детальної інформації від Угорщини та Словаччини.

Раніше сьогодні виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс повідомив Угорщині та Словаччині, що попередній аналіз показує, що нові санкції України проти російського ПАТ «Лукойл» не впливають на транзитні операції, які здійснюють торгові компанії через нафтопровід «Дружба», доки «Лукойл» не є формальним власником нафти. 

Домбровскіс також обговорив це питання з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем під час телефонної розмови в четвер.

Читайте також: Шмигаль закликав прем’єра Словаччини відмовитися від російської нафти та не вдаватися до шантажу

Як повідомляв Укрінформ, Словаччина та Угорщина заявили, що припинили отримувати нафту від свого ключового постачальника "Лукойл" після того, як минулого місяця Україна ввела заборону на транзит ресурсів російської енергетичної компанії нафтопроводом «Дружба» через свою територію. Цей крок обурив офіційних осіб у Словаччині та Угорщині, які стверджували, що блокування поставок поставить під загрозу їхню енергетичну безпеку. Минулого тижня Європейська комісія отримала лист від міністрів закордонних справ Угорщини і Словаччини зі скаргою на санкції, які Україна застосувала проти компанії «Лукойл».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-