У 2023 році майже 8 мільйонів пасажирів перетнули кордон на автобусах

У 2023 році майже 8 мільйонів пасажирів перетнули кордон на автобусах

Ексклюзив
Укрінформ
У 2023 року пасажиропотік з України становив близько 30 млн осіб, з яких майже 8 млн перетнуло кордон на автобусах.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач.

«Минулого року пасажиропотік в Україні був на рівні трохи менше 30 мільйонів осіб. З цих 30 мільйонів близько 2 мільйони пасажирів перевезла “Укрзалізниця”. Ще десь 20 мільйонів перетнули кордон власними автомобілями або “бусиками”. Майже 8 мільйонів пасажирів перевезли через кордон автобуси», - зазначив Деркач.

У порівнянні з довоєнним 2021 роком, коли автобуси перевезли у міжнародному сполученні близько 1 млн пасажирів, обсяг перевезень збільшився у 7-8 разів.

За словами заступника міністра, наразі Україна планує розвивати саме автобусні перевезення великими комфортабельними автобусами, оскільки це дозволяє оптимізувати час проходження кордону, адже саме для офіційних міжнародних перевізників наразі діє послуга єЧерги з можливістю бронювання конкретного слоту для перебування на пункті пропуску.

Читайте також: В Україні третина внутрішніх автобусних маршрутів не обслуговується - Мініфраструктури

«Наразі слотування для пасажирських автобусів вже запущено на 20 з 28 ПП... Завдяки цій системі нам удалося скоротити в середньому час очікування автобусів на кордоні з 7 годин, як було раніше, до близько 50 хвилин. І сьогодні туристичні автобуси взагалі не стоять у чергах», - підкреслив Деркач.

Як повідомлялося, з 2 вересня 2024 року послуга слотування для пасажирських автоперевізників запрацює ще на чотирьох КПП: «Смільниця – Кросьценко» (Польща), «Угринів – Долгобичув» (Польща), «Лужанка – Берегшурань» (Угорщина) та «Малий Березний – Убля» (Словаччина).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-