В Україні знеструмленими залишаються понад 500 населених пунктів

В Україні знеструмленими залишаються понад 500 населених пунктів

Укрінформ
Минулої доби енергетики відновили живлення для майже 20 тисяч споживачів. Через бойові дії та технічні порушення знеструмленим залишається 531 населений пункт.

Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики України, передає Укрінформ.

«Минулої доби енергетики відновили живлення для 19 821 споживача, знеструмлених внаслідок бойових дій та технологічних порушень», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, у Харківській та Сумській областях внаслідок бойових дій знеструмлювались підстанції та побутові споживачі, однак живлення відновлено за резервною схемою.

У Донецькій області внаслідок артобстрілу території енергетичного об'єкта пошкоджено будівлю, постраждалих немає. У Київській області під час робіт на енергетичному об'єкті виявили та знешкодили вибухонебезпечний предмет.

Крім того, у Дніпропетровській області внаслідок атаки дрона на підстанції вимикалось обладнання, знеструмлювались побутові та промислові споживачі. Живлення відновили частково.

Загалом через бойові дії та техпорушення на ранок залишається без електропостачання 531 населений пункт.

У Міненерго нагадують, що сьогодні, 8 вересня, обмеження електроенергії для споживачів не передбачається. Наразі триває масштабна ремонтна кампанія для відновлення стабільної роботи енергосистеми та підготовки до осінньо-зимового періоду.

Читайте також: У чотирьох областях України усувають наслідки російських атак на енергооб'єкти

Експорту електроенергії не відбувається та не передбачається.

Як повідомлялось, українські енергетики упродовж доби 7 вересня відновили електропостачання для понад 60 тис. абонентів.

Фото: Укренерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-