Україна у серпні збільшила експорт молокопродуктів до 10,38 тисячі тонн

Україна у серпні збільшила експорт молокопродуктів до 10,38 тисячі тонн

Укрінформ
Україна у серпні попри скорочення надоїв збільшила експорт молочних продуктів, зокрема вершкового масла, цьому сприяли дефіцит молочних жирів у світі та зростання цін на біржові товари.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Асоціації виробників молока за даними Державної служби статистики.

"У серпні 2024 року Україна експортувала 10,38 тисячі тонн молочних продуктів на суму 24,92 млн дол. Натуральні обсяги експорту збільшилися на 10% порівняно до липня поточного року і на 13% порівняно до серпня 2023 року", - йдеться у повідомленні.

Грошова виручка за поставлені товари становила 24,92 тис. дол. і збільшилась на 13% порівняно до липня 2024 року і зросла на 19% порівняно до серпня 2023-го.

У січні-серпні 2024 року було експортовано 82,96 тис. т молочних продуктів на суму 199,49 млн дол. У натуральних обсягах молочний експорт зріс на 10%, а грошова виручка за поставлені товари збільшилася на 8% порівняно до минулорічного періоду.

Головними експортними категоріями в грошовому еквіваленті були молоко та вершки, згущені (26%), масло вершкове (26%), морозиво (18%), та сири (17%).

Читайте також: Виробництво молока скоротилося через аномальну спеку та блекаути - Профільна асоціація

"На збільшення обсягів експорту молочної продукції українськими компаніями в серпні мали вплинути дефіцит жирів у світі, скорочення обсягів виробництва молока-сировини у різних регіонах, зростання світових цін на біржові товари та девальвація гривні. Попри підвищення ціни на сире молоко в Україні, воно все ще дешевше, ніж у Європі, а українське вершкове масло залишається привабливим для експортерів", - зазначили експерти галузевої асоціації.

Як повідомлялось, у липні 2024 року Україна експортувала 9,32 тис. т молочних продуктів на суму 22,45 млн дол. Натуральні обсяги експорту скоротилися на 19% порівняно до червня поточного року, але збільшились 13% порівняно до липня торік. Грошова виручка за поставлені товари зменшилася на 13% порівняно до червня 2024 року, але зросла на 24% порівняно до липня торік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-