Нацбанк анулював ліцензію фінкомпанії через зв'язки із Росією

Нацбанк анулював ліцензію фінкомпанії через зв'язки із Росією

Укрінформ
Національний банк анулював ТОВ "Лізинг Тайм" ліцензію на діяльність фінансової компанії через зв’язки з РФ.

Про це повідомляє пресслужба НБУ, передає Укрінформ.

"Національний банк України застосував до ТОВ “Лізинг Тайм” захід впливу у вигляді анулювання ліцензії на діяльність фінансової компанії з огляду на визнання ділової репутації цієї установи небездоганною. Таким чином Національний банк продовжує реагувати на виявлені зв’язки власників небанківських фінансових установ з російською федерацією", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рішення про визнання ділової репутації власника компанії Грегорі Штульберга та ТОВ “Лізинг Тайм” небездоганною було ухвалене 26 серпня 2024 року.

Національний банк виявив, що Грегорі Штульберг опосередковано (через компанію, зареєстровану у Великій Британії) володіє російським Акционерным обществом “Акционерный коммерческий банк “Алеф-Банк”.

"Згідно з чинним законодавством наявність інформації про те, що особа є одночасно власником істотної участі інших юридичних осіб, до яких застосовано, зокрема, санкції Україною, є ознакою її небездоганної ділової репутації, що відповідно є ознакою небездоганної ділової репутації фінансової компанії", - акцентували в регуляторі.

Читайте також: Нацбанк анулював ліцензії двом страховим компаніям

Рішення про анулювання ліцензії на діяльність фінансової компанії ТОВ “Лізинг Тайм” ухвалено Комітетом з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг 9 вересня 2024 року та набирає чинності з 10 вересня 2024 року.

Як повідомлялося, Україна застосувала секторальні санкції до всього фінансового сектору російської федерації строком на 50 років відповідно до пункту 2 рішення Ради національної безпеки і оборони України від 22 лютого 2023 року, уведеного в дію Указом Президента України від 22 лютого 2023 року № 89/2023. Під дію секторальних санкцій потрапляє і АО “АКБ “Алеф-Банк”.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-