Ціни на українські груші знизились на 25% - EastFruit

Ціни на українські груші знизились на 25% - EastFruit

Укрінформ
Цього тижня на оптових ринках України відпускні ціни на груші з місцевих господарств знизилися на 25%.

Як передає Укрінформ, про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

“Так, на сьогодні груша з місцевих господарств на українському ринку пропонується до продажу великим оптом по 15-30 грн/кг (0,36-0,73 дол./кг), що в середньому на 25% дешевше, ніж тижнем раніше”, - йдеться у повідомленні.

Причина такої цінової ситуації, на думку учасників ринку, полягає в сезонному збільшенні пропозиції цієї продукції на ринку, тоді як попит оптових компаній на ці фрукти залишається малоактивним.

Фахівці моніторингового проєкту зазначили, що ціни на груші в поточному сезоні продовжують поступово знижуватися, починаючи з середини серпня, що є наслідком пропозиції продукції на ринку, яка постійно збільшується.

Зокрема, внаслідок м’яких погодних умов у зимово-весняний період, зросла і врожайність груш, що призвело до зниженню цін на ринку. Винятком стала Вінницька область, де заморозки і град навесні знищили понад 30% врожаю, однак на загальний ринок це не вплинуло.

Читайте також: Цього року сезон лохини виявився невдалим - EastFruit

Зауважується, що в останні сезони інтерес українських садівників до вирощування цих фруктів значно зріс, адже на вітчизняному ринку груш найдоступніші ціни в порівнянні з іншими країнами регіону моніторингу проєкту.

Крім того, наразі відпускні ціни на груші в Україні вже в середньому на 32% дешевші, ніж в аналогічний період минулого року.

Як повідомлялось, тепличні комбінати України змушені знижувати відпускні ціни на огірки в середньому на 20% через збільшення пропозиції та низьку споживацьку активність.

Фото: EastFruit

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-