Нафта дорожчає на тлі можливих скорочень постачань

Нафта дорожчає на тлі можливих скорочень постачань

Укрінформ
Ціни на нафту еталонних марок зростають другі торги поспіль у вівторок, 17 вересня, на побоюваннях щодо можливого скорочення постачань.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Ціна листопадових ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становила $73,04 за барель, що на $0,29 (на 0,4%) вище, ніж на закриття попередніх торгів. За підсумками минулої сесії ці контракти здорожчали на $1,14 (на 1,6%) – до $72,75 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилися на $0,43 (на 0,6%) і досягли $70,52 за барель. У понеділок контракт зріс у ціні на $1,44 (на 2,1%) – до $70,09 за барель, максимального рівня з початку вересня, за даними Dow Jones Market Data.

«Рекомендується виявляти обережність і вибірковість у позиціюванні цього тижня, оскільки волатильність, ймовірно, посилиться» на нафтовому ринку, прогнозують аналітики Blue Line Futures. «Ми очікуємо на неспокійний тиждень на ринках нафти», оскільки трейдери стежитимуть за засідання центральних банків США, Бразилії, Великобританії, Японії й Китаю, заявили вони.

Читайте також: Британія запровадила санкції проти ще 10 танкерів за перевезення російської нафти

Ціни на нафту продовжують зростання, оскільки «тривога з приводу постачань, пов'язана з низкою триваліших, ніж очікувалося, перебоїв у видобутку» в Перській затоці допомогли компенсувати «наростальні побоювання щодо ймовірного скорочення попиту в Китаї після даних з економіки країни, які розчаровують», вважає редактор Sevens Report Research Тайлер Річі, якого цитує MarketWatch.

Ураган «Франсін», що пройшов Мексиканською затокою, призвів до того, що більш як 12% нафтовидобувних і 16% газодобувних потужностей у цьому регіоні, як і раніше, не працювали в понеділок, хоча видобуток поступово відновлюється.

Фото: Shutterstock 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-