Поки РФ не завершить війну та не компенсує Україні завдану шкоду, її активи будуть заблоковані - Єврорада

Поки РФ не завершить війну та не компенсує Україні завдану шкоду, її активи будуть заблоковані - Єврорада

Укрінформ
Лідери країн ЄС підтримали виділення Україні кредиту у 35 мільярдів євро в рамках ініціативи G7 з надання Україні кредиту в обсязі 50 мільярдів доларів за рахунок надходжень від заморожених російських активів. При цьому активи РФ залишатимуться заблокованими до завершення Росією війни.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у підсумкових висновках саміту ЄС, які оприлюднені на сайті Європейської ради.

«Європейська рада підкреслює важливість виконання зобов’язань, що були взяті та саміті зроблені G7 в Апулії (Apulia) щодо виділення разом з партнерами по близько 45 мільярдів євро (50 мільярдів доларів США) до кінця року для підтримки поточних та майбутніх військових, бюджетних потреб та потреб на відбудову», наголошується у документі.

У цьому зв’язку вона (Єврорада – ред.) запрошує високого представника ЄС і Єврокомісію долучитися разом з Україною до реалізації кожного зі згаданих компонентів.

«Відповідно до законодавства ЄС, російські активи будуть залишатися заблокованими, поки Росія не зупинить свою агресивну війну проти України та не компенсує шкоду, спричинену цією війною», - йдеться у резолюції саміту ЄС.

Читайте також: Країни-партнери підтвердили, що інвестиції в ОПК України зростатимуть - Умєров

При цьому, у повній відповідності до політики безпеки й оборони певних країн-членів, Європейська рада привітала згоду на використання надзвичайних надходжень від заблокованих активів Росії, та заявила про продовження розгляду всіх правових та фінансових аспектів такого рішення.

Як повідомляв Укрінформ, Брюсселі 17 жовтня відбулася зустріч глав держав та урядів ЄС, одним з головних питань якої було посилення допомоги для України. У зустрічі, на запрошення президента Євроради Шарля Мішеля, взяв участь Президент України Володимир Зеленський, який представив європейським лідерам український План перемоги.

Після зустрічі з європейськими лідерами в ході саміту президент Європейського парламенту підтвердила, що депутати розглянуть питання щодо виділення Україні кредиту у 35 мільярдів євро за рахунок заморожених російських активів під час пленарного засідання ЄП наступного тижня, у вівторок, 22 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-