Зеленський закликав світ посилити санкції проти тіньового танкерного флоту Росії

Зеленський закликав світ посилити санкції проти тіньового танкерного флоту Росії

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав світ посилити санкції проти російського тіньового танкерного флоту.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський заявив у зверненні, оприлюдненому на сайті Президента.

«Є також цього тижня нові вагомі рішення в санкційних проявах проти Росії та її спільників – санкції Британії проти російського тіньового танкерного флоту. І треба значно більше тиску світу проти Росії в цьому напрямі. Тіньовий флот танкерів допомагає Путіну фінансувати війну і терор та, окрім цього, створює глобальну загрозу безпеці всіх країн, чиє узбережжя та море можуть бути забруднені через експлуатацію таких танкерів. Я дякую кожному у світі, хто це розуміє та намагається убезпечити людей та країни», - зазначив Зеленський.

Відео: ОП

Також він подякував за зимовий пакет допомоги країнам Нордично-Балтійської вісімки: Швеції, Норвегії, Ісландії, Фінляндії, Литві, Латвії, Естонії та Данії.

«Хочу відзначити Норвегію: маємо цього тижня новий пакет підтримки – 260 мільйонів доларів. Пакет, що спрямований на підтримку нашої енергетики. Відновлення зруйнованих обʼєктів і розбудова сучасної інфраструктури – це те, що потрібно саме зараз, перед зимою», - зазначив Президент.

Читайте також: РФ транспортує скраплений газ із підсанкційного заводу через підставні компанії - Bloomberg

Також, за його словами, цей тиждень дав Україні нову двосторонню угоду щодо безпеки: її підписали з Грецією.

«Загалом наша архітектура безпекових угод розвивається, стає більшою. Але це завжди дуже конкретні угоди. І важливо реалізувати кожен пункт. Ми працюємо над цим», - підсумував Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що до кінця року Україна отримає близько 4-5 мільярдів доларів на власне виробництво дронів. Уже є домовленості.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-