Шмигаль і мер Гельсінкі обговорили розвиток «зелених» технологій

Шмигаль і мер Гельсінкі обговорили розвиток «зелених» технологій

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив з мером Гельсінкі Юганою Вартіайненом розвиток зелених технологій, зокрема щодо системи опалення та встановлення сонячних панелей.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль повідомив у Телеграмі.

«Подякував за активне співробітництво з містом Дніпро та відзначив активну роль Гельсінкі у реалізації кампанії Європарламенту та Eurocities «Генератори надії». Під час російських обстрілів енергосистеми Гельсінкі одними з перших міст долучились до збору енергетичного обладнання для України, а Фінляндія, загалом, посідає одне з перших місць за кількістю наданого обладнання серед донорів в Європі», - зазначив Шмигаль.

Він вислови зацікавленість у досвіді міста Гельсінкі з розвитку зелених технологій, зокрема щодо системи опалення, встановлення сонячних панелей.

«Цінними будуть допомога та долучення м. Гельсінкі до коаліції цивільного захисту для побудови сучасних технологічних укриттів, яку започаткували разом з Прем'єр-міністром Фінляндії. Розвиваємо пряму співпрацю між українськими та фінськими медичними закладами. Наші МОЗ підписали відповідну угоду, а вчора українська делегація ознайомилася з роботою лікарні в Гельсінкі», - підкреслив Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль зустрівся з президентом Фінляндії - говорили про потреби України в озброєнні

Він окремо подякував за лікування українських військових і заначив, що розраховуєна розширення співпраці й щодо лікування дітей з України.

«Цінуємо всю допомогу, яку фінський народ та кожне фінське місто надає українцям», - наголосив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, Україна і Фінляндія створили коаліцію цивільного захисту для розбудови системи сучасних укриттів.

Фото: Денис Шмигаль/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-