За добу енергетики відновили живлення понад 78 тисячам споживачів - Міненерго

За добу енергетики відновили живлення понад 78 тисячам споживачів - Міненерго

Укрінформ
За добу енергетики відновили живлення для понад 78 тис. споживачів, що були знеструмлені внаслідок бойових дій та технологічних порушень. 

Про це повідомило Міністерство енергетики України, передає Укрінформ.

«Минулої доби енергетики відновили живлення для 78 165 споживачів, що були знеструмлені внаслідок бойових дій та технологічних порушень. На ранок залишаються частково або повністю знеструмленими через бойові дії та техпорушення 563 населені пункти», - йдеться в повідомленні.

Також в Міненерго повідомляють про аварійні відключення, що були запроваджені минулої доби у Сумській та Чернігівській областях, через атаки безпілотників на енергетичну інфраструктуру.

Вже о 12:55 на Чернігівщині та о 20:47 на Сумщині всі споживачі були знову заживлені.

Крім того, за минулу добу через обстріли і бойові дії були знеструмлення споживачів у Донецькій, Запорізькій та Харківській областях.

На ранок 20 жовтня через дронові атаки є нові знеструмлення споживачів у Сумській області.

Також учора в одному з приміщень на території шахти у Львівські області з невідомих причин виникла пожежа. Через потрапляння продуктів горіння в шахту, де на момент інциденту перебували 32 працівники, усіх було виведено на поверхню. Постраждалих немає. Триває ліквідація пожежі.

Читайте також: Ворог вдарив по енергооб’єкту на Сумщині, знеструмлені понад 100 населених пунктів

У Донецькій області через технологічні порушення знеструмлювалась шахта. В шахті на момент інциденту перебували 20 працівників, їх вивели на поверхню.

За інформацією Міненерго, на поточну добу прогнозується імпорт із Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини та Молдови загальним обсягом 5000 МВт/год та потужністю 1290 МВт.

Як повідомляв Укрінформ, Болгарія готова допомогти Україні з постачанням електроенергії протягом зимових місяців.

Фото: Укренерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-