США продовжать «закручувати гайки» в експорт російського скрапленого газу - Bloomberg

США продовжать «закручувати гайки» в експорт російського скрапленого газу - Bloomberg

Укрінформ
Сполучені Штати продовжуватимуть «закручувати гайки» щодо експорту російського скрапленого природного газу (СПГ), аби позбавити Москву грошей на ведення війни проти України.

Як передає Укрінформ, про це помічник міністра енергетичних ресурсів і колишній посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив у інтерв’ю Bloomberg.

«Наша мета щодо Росії проста: зменшити прибутки, які вона отримує від своїх нафтових і газових ресурсів», – сказав він.

Минулого року США наклали санкції на новий російський експортний завод Arctic LNG 2, після чого у серпні почали застосовувати обмеження на судна, які забирали паливо із цього підприємства. Наразі жоден танкер із газом не пришвартувався в іноземному порту через побоювання відповіді з боку США, що є «рідкісним успіхом» Вашингтона у стримуванні російського товарного експорту, йдеться у матеріалі.

Однак наразі США не застосували санкцій проти інших російських СПГ-заводів, зокрема «Ямал» і «Портва», які продовжують доставляти вантажі з Європи та Азії. Обмеження щодо цих об’єктів, швидше за все, призведуть до скорочення глобальних поставок газу і підвищення ціни.

«Наша політика працює. Я не можу зробити припущення щодо майбутніх санкцій, але можу сказати, що ми приділяємо дуже, дуже пильну увагу тому, куди прямують російські вантажі, які перебувають під санкціями, і ви можете бути впевнені, що адміністрація Байдена продовжуватиме закручувати гайки російському експорту СПГ», – запевнив Пайєтт.

Читайте також: Зеленський закликав світ посилити санкції проти тіньового танкерного флоту Росії

Bloomberg пише, що причина агресивного націлювання Вашингтона на завод Arctic LNG 2 частково полягає в тому, що США є найбільшим постачальником СПГ. Санкції забезпечуватимуть Сполученим Штатам «вищий ступінь свободи пересування», йдеться у матеріалі.

Як повідомляв Укрінформ, двопартійна коаліція у Конгресі США вимагає від адміністрації американського президента Джо Байдена посилення санкцій проти нафтосервісної галузі Росії.

Фото: Axel Rappe / Yle

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-