На Волині медики вперше зробили операцію з вилучення органів для трансплантації

На Волині медики вперше зробили операцію з вилучення органів для трансплантації

Фото
Укрінформ
На Волині у Володимирському територіальному медичному об'єднанні вперше провели операцію з вилучення органів від посмертного донора для трансплантації. Медикам з Володимира допомагали колеги з Першого медичного об'єднання Львова.

Про це повідомляє медичний заклад КП "Володимирське ТМО" у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"У Володимирі провели операцію з вилучення органів для трансплантації. Ми маємо чим пишатися, адже команда лікарів Володимирського ТМО разом із колегами з Першого медичного об'єднання Львова спрацювали на відмінно", - йдеться у повідомлення.

Зазначається, що у пацієнтки, яка стала донором, трапився геморагічний інсульт та настала смерть мозку. Вилучення органів та їх подальша трансплантація стала можливою після згоди родичів.

Вилучені нирки були пересаджені двом пацієнтам у Першому медоб'єднанні Львова. Пацієнти, яким провели трансплантацію нирки, довгий час перебували на нирково-замісній терапії гемодіалізу, поінформували у медзакладі.

Читайте також: Львівські лікарі прооперували шестирічного хлопчика, який мав ризик розвитку інсульту

Раніше Укрінформ повідомляв, що у Ковелі Волинської області вперше в Україні провели трансплантацію серця після перебування пацієнта понад місяць на системі штучного кровообігу.

Фото: КП "Володимирське ТМО"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-