Bocuse d’Or: МХП підтримує найпрестижніший міжнародний конкурс шеф-кухарів
Золотим партнером проведення національного відбору Bocuse d’Or став бренд професійної курятини Kurator від МХП, повідомили Укрінформу в пресслужбі холдингу.
Там зазначили, що для нашої держави це перша така масштабна подія у сфері кулінарії. Роботу восьми конкурсантів національного відбору Bocuse d’Or в Україні оцінювало професійне міжнародне журі.
Переможцем став Максим Прихідько, засновник та шеф Experimental restaurant, шеф-кухар гастрономічного простору Pro100 HUB, член Асоціації шеф-кухарів України, член Асоціації «Західна Шеф Група» та Клубу Галицької Кухні. Останні 2 роки Максим займається вивченням української традиційної кухні. Має стаж роботи 9 років.
У рамках заходу бренд-амбасадор ТМ Kurator Віталій Гуралевич провів воркшоп з приготування карамелізованої курки в устричному соусі з ерінгами та салатом.
«У мене було 30 хвилин, за які я мав встигнути приготувати страву й нагодувати гостей. Завдяки ТМ Kurator це можливо, оскільки вже є готові нарізані курячі стріпси, які готуються за 2-3 хвилини. Цю страву готували з учасниками, щоб вони себе відчули на ці 30 хвилин шеф-кухарями. Це створило особливу атмосферу та зацікавленість на воркшопі», - поділився Віталій Гуралевич.
«Я безмежно радий, що найпрофесійніша подія світу у сфері кулінарії нарешті відбувається в Україні і ми з командою докладемо максимум зусиль для її вдалого проведення та підготовки до Європейського та світового фіналів», - прокоментував президент Bocuse d'Or Ukraine Євген Корольов.
У пресслужбі МХП також розповіли, що Україна вперше візьме участь у масштабному міжнародному кулінарному конкурсі Bocuse d’Or, який об’єднує учасників із 70 країн на чотирьох континентах та вважається «Оскаром» у світі професійної кулінарії.
Bocuse d'Or засновано у січні 1987 року Полем Бокюзом. Революційний гастрономічний конкурс повторював ідею проведення великих спортивних подій, але з акцентом на кулінарію та кухарів. Шоу відбувається в Sirha — спеціалізованій виставці товарів та обладнання для ресторанів і підприємств громадського харчування у Ліоні, Франція. Ідея заходу — об'єднати 24 молодих кухарів з усього світу серед найперспективніших талантів свого покоління, які готують страви протягом 5 годин 35 хвилин перед аудиторією та журі. До складу журі входять найвідоміші шеф-кухарі світу.
Фото: МХП