Україна завжди матиме підтримку США та союзників - Байден

Україна завжди матиме підтримку США та союзників - Байден

Укрінформ
Україна зараз захищає свободу і демократію так само, як союзні війська робили це 80 років тому, і вона завжди матиме підтримку США та союзників.

Про це президент США Джо Байден заявив під час церемонії у Франції, присвяченій 80-й річниці висадки союзників у Нормандії, передає кореспондент Укрінформу.

«Сполучені Штати, НАТО і коаліція з більш ніж 50 країн підтримують Україну. Ми не відступимо», - заявив Байден.

Він висловив переконання, що Україна «ніколи не відступить, що б не відбувалось», і наголосив на величезних втратах Росії у розв'язаній нею війні. «Цифри приголомшують: 350 тисяч російських військовослужбовців загинули або були поранені, майже мільйон людей залишили Росію», - сказав глава Білого дому.

Водночас, за його словами, автократи світу пильно спостерігають за тим, чи не спустить світ цю незаконну агресію на гальмах.

Читайте також: Білий дім - про представництво США на Саміті миру: Підтримка України залишається незмінною

«Цього не можна допустити. Здатися на поталу бандитам, вклонитися диктаторам - це немислимо», - наголосив Байден.

Американський лідер підкреслив, що демократія не буває гарантованою, а свобода - безкоштовною, кожне покоління має відстоювати і боротися за неї. У цьому зв'язку він провів паралелі з подіями 80-річної давнини.

«У їхньому поколінні, у годину випробувань, союзні війська виконали свій обов'язок. Тепер перед нами стоїть питання, чи виконаємо ми свій обов'язок у свій час випробувань. Ми живемо в час, коли демократія в усьому світі перебуває під більшою загрозою, ніж будь-коли після закінчення Другої світової війни», - наголосив президент США.

Читайте також: Білий дім анонсував дві зустрічі Зеленського й Байдена - у Франції та Італії

Як повідомляв Укрінформ, король Великої Британії Чарльз ІІІ і президент Франції Еммануель Макрон відкрили урочистості з нагоди річниці висадки союзних військ у Нормандії. По обіді на пляжі Омаха в Сен-Лоран-сюр-Мер відбудеться міжнародна церемонія, де зберуться близько 4 500 осіб, в тому числі 200 ветеранів. У ній візьмуть участь також близько двадцяти іноземних глав держав і урядів, зокрема і Президент України Володимир Зеленський.

Фото: Wade Vandervort

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-