Білий дім анонсував дві зустрічі Зеленського й Байдена - у Франції та Італії

Білий дім анонсував дві зустрічі Зеленського й Байдена - у Франції та Італії

Укрінформ
Володимир Зеленський і Джо Байден проведуть двосторонню зустріч у французькій Нормандії, а також зустрінуться під час саміту G7 в Італії, щоб обговорити ситуацію в Україні.

Про це повідомив журналістам радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван, передає Укрінформ із посиланням на AFP.

За його словами, під час заходів у Франції Байден проведе зустріч із Зеленським, щоб «обговорити стан справ в Україні, а також те, як ми можемо продовжувати й поглиблювати нашу підтримку України».

Крім того, поінформував Салліван, Байден знову проведе двосторонню зустріч із Зеленським на саміті «Групи семи» в Італії в період з 13 по 15 червня. Очікується, що там увага зосереджуватиметься на використанні заморожених активів РФ для підтримки України.

Читайте також: Байден обговорить із Макроном у Парижі підтримку України - Білий дім

«Тож протягом трохи більше ніж тижня президент (Байден – ред.) матиме дві суттєві зустрічі з Президентом Зеленським», – додав представник Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, Джо Байден не зможе взяти участь у Глобальному саміті миру, який має відбутися 15 червня у Швейцарії. Американську делегацію на ньому очолить віцепрезидентка США Камала Гарріс, крім того, активну участь у роботі саміту візьме радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-