Волонтерам-фізособам дозволили купувати комплектуючі для БПЛА за кордоном

Волонтерам-фізособам дозволили купувати комплектуючі для БПЛА за кордоном

Укрінформ
Національний банк розширив перелік товарів оборонного призначення, які мають змогу купувати за кордоном фізичні особи-волонтери.

Як передає Укрінформ, про це повідомив голова Національного банку України Андрій Пишний у Фейсбуці.

"Розширили перелік товарів оборонного призначення, які мають змогу купувати за кордоном фізичні особи-волонтери. Серед нових позицій комплектуючі для БПЛА (понад 10 найменувань за кодами УКТЗЕД)", - повідомив Пишний.

Він також додав, що регулятор скасував граничні строки розрахунків для товарів військового і подвійного використання та обладнання, що імпортуються виконавцями державних контрактів з оборонних закупівель.

"Йдеться, зокрема, і про товари та обладнання, які використовуються для створення або розширення виробничих потужностей для виготовлення товарів оборонного призначення", - зазначив Пишний.

Читайте також: Міноборони від початку року допустило до експлуатації вже понад 40 зразків безпілотників

Він наголосив, що виконавці державних контрактів мають бути включені до електронного реєстру учасників відбору та виконавців державних контрактів.

Як повідомлялося, українські виробники дронів вже спроможні щомісяця виготовляти до 150 тисяч одиниць продукції, а до кінця 2024 року планують вийти на загальну цифру у 2 мільйонів безпілотників.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-