У НАЗК виконуватимуть закон про олігархів попри розбіжності

У НАЗК виконуватимуть закон про олігархів попри розбіжності

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції шукатиме шляхи для виконання антиолігархічного закону, хоча бачить великі ризики у суперечливості його норм.

Як передає Укрінформ, про це НАЗК повідомляє у Телеграмі.

"НАЗК висловлює занепокоєння інформацією, яка з’явилася у ЗМІ, щодо наявності у так званому «законі про олігархів» протилежних норм, які визначають, який орган влади вноситиме відомості до Реєстру осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів). Так, у одній з норм зазначено, що відомості до Реєстру вноситиме Рада національної безпеки та оборони (РНБО), інша – що НАЗК", - ідеться в повідомленні.

"Оскільки верховенство права – одна з базових цінностей команди НАЗК, ми завжди керуємося буквою закону. Тому у випадку, якщо Президент підпише цей закон – звісно, будемо його виконувати. Однак, на нашу думку, такі суперечності мають бути усунені", – заявляє голова НАЗК Олександр Новіков.

Читайте також: Закон про олігархів пропонують переголосувати через колізію поправок

Також голова НАЗК підкреслив, що Реєстр декларацій НАЗК готовий для включення до нього декларацій осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів), а підрозділи, які відповідають за перевірку декларацій, готові до їх перевірки.

Читайте також: Глава Мін'юсту: Якщо Порошенко потрапить у реєстр олігархів, на нього чекають обмеження

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня під час голосування за Закон “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)” (№5599) одночасно було враховано правки №396, №398, №406, які суперечать одна одній. Депутати розглядали документ постатейно, застосувавши до нього відповідну процедуру, згідно зі статтею 119 Регламенту Верховної Ради.

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендує парламенту переголосувати закон через колізію правок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-