Зеленський: Очікую, що результатом перемовин з РФ стане отримання гарантій миру на Донбасі

Зеленський: Очікую, що результатом перемовин з РФ стане отримання гарантій миру на Донбасі

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський розраховує, що завдяки перемовинам Росія піде на деескалацію ситуації на кордоні з Україною, й російське керівництво гарантує досягнення миру на Донеччині та Луганщині.

Про це він заявив у відеозверненні під час онлайн-обговорення "Реформи задля інвестицій в Україну" щодо підготовки конференції з питань реформ в Україні, яка відбудеться в швейцарському Лугано, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Події, які останніми тижнями розгортаються довкола України, вкотре засвідчили унікальну роль України для Європи, її майбутнього. Ці події підтверджують: всеосяжна безпека в Європі неможлива без відновлення суверенітету та територіальної цілісності України. Я очікую, що результатом наших спільних зусиль, наших перемовин з Російською Федерацією стане деескалація ситуації на кордоні з Україною та гарантування керівництвом Росії досягнення миру на Донбасі”, - сказав Президент.

Читайте також: Зеленський звернувся до українців щодо агресії РФ і закликав не панікувати

Як повідомляв Укрінформ, Росія продовжує скупчувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо кордонів. За даними секретаря РНБО Олексія Данілова, наразі на кордоні з Україною знаходиться близько 127 тисяч російських військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-