США закликали Росію до негайної деескалації та відведення військ від України

США закликали Росію до негайної деескалації та відведення військ від України

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен закликав главу МЗС Росії Сергія Лаврова негайно відвести війська РФ від кордонів України, а також продовжити дипломатичні зусилля для досягнення деескалації в регіоні.

Про це зауважили в Державному департаменті США за результатами телефонної розмови глав зовнішньополітичних відомств двох країн у вівторок, повідомляє Укрінформ.

«Держсекретар США закликав Росію до негайної деескалації та виведення військ і техніки від кордонів України», - зазначається в документі.

Читайте також: Росія надіслала запити про «гарантії безпеки» всім країнам ОБСЄ – глава МЗС Фінляндії

Крім того, Блінкен підтвердив відданість США суверенітету й територіальній цілісності України, а також право всіх країн визначати свою власну зовнішню політику та участь у альянсах.

«Він (глава Держдепартаменту США – ред.) наголосив, що подальше вторгнення в Україну матиме швидкі й суворі наслідки, та закликав Росію йти дипломатичним шляхом», - підкреслили в американському відомстві.

Читайте також: «Олігархам Путіна не буде де сховатися»: Британія готує розширені санкції

Держсекретар також підтвердив готовність США на двосторонній основі та разом із союзниками й партнерами продовжувати предметний обмін позиціями з Росією щодо взаємних проблем безпеки. При цьому, в Вашингтоні наголосили, що ця взаємодія має відбуватися «в повній координації з партнерами та союзниками».

Читайте також: Зеленський: Прогнози «експертів» і Ванги не справдилися – є надія на деескалацію

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок був запланований перший контакт глав зовнішньополітичних відомств США і Росії після того, як американська сторона передала Москві письмові пропозиції щодо безпеки в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-