У ЄС запевняють, що атака ХАМАС на Ізраїль не знизить рівень підтримки для України

У ЄС запевняють, що атака ХАМАС на Ізраїль не знизить рівень підтримки для України

Укрінформ
Події в Ізраїлі після атаки ХАМАС не змінять ставлення Європейського Союзу до підтримки України в її боротьбі проти російської агресії.

Про це у Брюсселі на брифінгу для преси сказали представник Єврокомісії Ерік Мамер та речник ЄС Пітер Стано, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я не думаю, що щось може будь-яким чином вплинути на підтримку України Європейським Союзом - у цьому немає навіть тіні сумніву… Президент Єврокомісії (Урсула фон дер Ляєн – ред.) у Бордо в суботу повторила ще раз: ми будемо стояти поряд із народом України так довго, як це буде необхідно у цьому конфлікті з Росією. Чи будуть міністри завтра обговорювати питання щодо ймовірного зв’язку подій в Україні та ... в Ізраїлі, у секторі Гази – це інше питання», - сказав Мамер.

Він додав, що ЄС на практиці довів здатність реагувати на кризові ситуації та конфлікти відразу за кількома напрямками.

У свою чергу, речник ЄС Пітер Стано нагадав, що під час кожної зустрічі міністри закордонних справ країн ЄС обговорюють ситуацію в Україні. Зустріч, яку європейські урядовці проведуть завтра, є надзвичайною та неформальною, вона не має визначеного порядку денного. Міністри зустрінуться, щоб обговорити події в Ізраїлі та шляхи реагування з боку Європейського Союзу.

«Я очікую, що міністри обговорять всі аспекти та весь контекст того, що ми бачили в світлі цієї конфронтації між Ізраїлем та ХАМАС. Безумовно, незалежно від цього, Росія намагається скористатися або зловживати будь-якими подіями на міжнародній арені, щоб підживлювати нестабільність, посилити власну кампанію проти України. Але це не означає, що ЄС матиме інший фокус уваги, не пов’язаний з Україною», - сказав речник ЄС.

Читайте також: Зеленський на Парламентській асамблеї НАТО у Данії: Зло проти України й Ізраїлю однакове

Як повідомлялося, вранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало атаку на Ізраїль. Бойовики прорвалися на територію країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару.

Внаслідок атак ХАМАС в Ізраїлі загинули понад 700 людей. Серед загиблих - дві громадянки України.

Високий представник ЄС Жозеп Боррель оголосив про те, що завтра у гібридному форматі відбудеться термінова надзвичайна зустріч міністрів закордонних справ ЄС для обговорення ситуації в Ізраїлі та для визначення подальших кроків Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-