Формула миру: Єрмак обговорив з главою МЗС Мексики підготовку до зустрічі радників лідерів держав

Формула миру: Єрмак обговорив з главою МЗС Мексики підготовку до зустрічі радників лідерів держав

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з міністеркою закордонних справ Мексики Алісією Барсеною.

Про це повідомляє Офіс Президента, передає Укрінформ.

Сторони обговорили підготовку до зустрічі радників із національної безпеки та зовнішньої політики лідерів держав, яка буде присвячена реалізації пунктів Української формули миру.

Очільник Офісу Глави держави високо оцінив підтримку Мексикою суверенітету й територіальної цілісності України та окремо подякував за відновлення роботи Посольства Мексики в Києві.

«Ці кроки відкривають нову сторінку у двосторонніх відносинах країн», - наголосив Єрмак.

Співрозмовники обговорили підготовку до наступної зустрічі радників із національної безпеки та зовнішньої політики лідерів держав, яка буде присвячена реалізації пунктів Української формули миру та відбудеться в січні у Швейцарії. Керівник Офісу Президента запросив представників Мексики взяти участь у цій зустрічі, а також у Глобальному саміті миру.

Читайте також: Україна закликала Мексику долучитися до повернення дітей та незаконно переміщених осіб

Окрему увагу під час розмови приділили шляхам активізації відносин України та Латинської Америки.

Як повідомлялося, наприкінці грудня Єрмак провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сіярто щодо організації зустрічі лідерів України та Угорщини у найближчому майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-