Україна переможе, Росію притягнемо до відповідальності - Боррель

Україна переможе, Росію притягнемо до відповідальності - Боррель

Укрінформ
Україна переможе, а країна-агресор та всі, хто причетний до злочину війни, будуть притягнуті до відповідальності.

Як передає Укрінформ, про це у соцмережі Х написав високий представник ЄС Жозеп Боррель.

«Сьогодні два роки з початку повномасштабної агресії Росії проти України. ЄС встав на сторону народу України з того трагічного ранку, який змінив історію Європи, але не зміг знову силою змінити її географію. Мене розбудили вранці 24 лютого 2022 року повідомлення про те, що Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Три речі для мене тоді були настільки ж очевидними, як і зараз: Україна переможе. ЄС буде підтримувати Україну так довго, як це потрібно. Росія понесе відповідальність», - написав Боррель.

Він нагадав своє послання, розміщене в соцмережі Х о 6.02 ранку 24 лютого 2022 року.

«Ми рішуче засуджуємо цю нічим не виправдану атаку Росії на Україну. У ці темні часи наші думки з Україною та з безневинними жінками, чоловіками і дітьми, які постали перед цією неспровокованою атакою і змушені боятися за власне життя. Ми притягнемо Кремль до відповідальності», - написав тоді Боррель.

Читайте також: Ніхто серйозно не сприймає спекуляції навколо відкриття «другого фронту» в Грузії - Боррель

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України. Від початку агресії ЄС та його країни-члени надають Україні безпрецедентну політичну, економічну, фінансову, військову та гуманітарну допомогу, загальний обсяг якої вже сягнув €90 мільярдів.

Фото: Верховна Рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-