Єрмак подякував США, Британії, Канаді та ЄС за санкційну підтримку України

Єрмак подякував США, Британії, Канаді та ЄС за санкційну підтримку України

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак подякував міжнародним партнерам за запровадження санкцій проти Росії.

Як передає Укрінформ, про це Єрмак повідомив у Телеграмі.

“В нас є потужна санкційна підтримка. Особливо пишаюся, що у санкційних пакетах проти РФ враховані пропозиції групи Макфола-Єрмака”, - наголосив керівник ОП.

Єрмак зауважив, що у “США – 554 позиції у нових санкційних списках, а також Business Advisory: “Ризики та міркування для ведення бізнесу в Російській Федерації та на окупованих Росією територіях України. Такі документи є по Ірану, КНДР, Мʼянмі – тепер і РФ”.

За його словами, “у санкційних списках маємо наступне: особи, пов’язані з викраденням українських дітей. Це дуже важливо".

"Компанії з енергетичного сектору, в тому числі афілійовані з Росатом, постачальники мікроелектроніки – компанії з юрисдикцій ОАЕ і КНР, виробники російського ВПК, Національна система платіжних карт “МИР”, фінансові установи, інвестиційні компанії та фінтех, 25 танкерів що перевозять російську нафту і іранську зброю. Також десятки позицій стосуються виробництва і постачання “Шахедів” і “Ланцетів”, десятки позицій б’ють по виробництву російських ракет”, - додав керівник ОП.

Читайте також: Зеленський: Маємо принципово посилювати санкції і ліквідувати всі російські хитрощі

За словами Єрмака, “у списках російські олігархи - Комаров, Гордеев, Струков. Також ІТ компанії. Під обмеженнями верстатобудування і постачання. Також постачальники мікроелектроніки і авізапчастин. Приємно бачити “Аеростан”, “Навіс”, “Алабуга”.

Як поінформував керівник, у Великої Британії – майже 100 осіб у новому списку. Зокрема це російська компанія “Свердлов” – виробник боєприпасів, енергетичні компанії, у тому числі “Новатек” і “Арктик СПГ”, нафтотрейдери, серед яких “Нільст Труст”, перевізники тіньового флоту Fractal Marine DMCC, Beks Ship Management і Active Shipping, компанії з алмазного сектору і новий гендиректор компанії “Алроса”, особи, пов’язані з виробниками міді, цинку та сталі – Уральської гірничо-металургійної компанії (УГМК), компаній “Мечел”та “ОМК”. Також, компанії з КНР, Туреччини, Швейцарії, Маршалових островів.

“Приємно бачити врахування наших звітів, зокрема щодо діамантів, верстатів, РЕБ, літаків, ВПК300, та звіт по посиленню енергетичних санкцій”, - підкреслив Єрмак.

За його словами, у санкційних списках Канади – 163 особи. “Олігархи Молчанов і Бокарєв, логістичні підприємства, а також підприємства ВПК, зокрема зі звітів “Верстати”, “Дрони”, “Літаки”. Федеральне агентство новин, і "Красная Звезда" зі списку пропаганди”.

Читайте також: Україна працює зі США над новими санкціями проти Росії - Маркарова

“13-й пакет від ЄС – 194 особи. Окрім сектору ВПК - це і логістика, і деякі ІТ компанії, їхні керівники, а також особи причетні до викрадення українських дітей. Виробники пороху, патронів, електроніки. Національний центр вертольотобудування ім. Міля і Камова, машинобудівельний завод “Арсенал”, “Красное Знамя”, “Искра”, “Турбина”. Також розширено список заборонених до експорту товарів – це ті компоненти, які ми знаходимо у російських дронах. ЄС демонструє єдність, незважаючи на спроби проросійських сил розхитати їх", - зауважив Єрмак.

Також санкції запровадили Австралія, Нова Зеландія, Японія.

“Вдячний партнерам, міжнародним експертам зокрема моєму другу Майклу Макфолу, неурядовим орагнізаціям, і всім українським органам. Це наш спільний результат. Продовжуємо роботу”, - наголосив керівник ОП.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз ухвалив 13-й пакет санкцій проти Росії, до якого увійшли 106 фізичних та 88 юридичних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-