У Міноборони обговорили з парламентаріями країн-партнерів підтримку України

У Міноборони обговорили з парламентаріями країн-партнерів підтримку України

Фото
Укрінформ
Заступники міністра оборони Станіслав Гайдер і Наталія Калмикова обговорили з делегацією депутатів парламентів країн-партнерів шляхи подальшої підтримки України у протистоянні російській агресії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мініоборони.

Зустріч керівництва оборонного відомства і представників парламентських комітетів із закордонних справ та оборони країн Європейського Союзу та інших країн-союзників відбулася у Києві.

Гайдер подякував депутатам за символічний - і важливий - візит у час другої річниці російського вторгнення.

Він також висловив вдячність Євросоюзу за ухвалене раніше цього місяця рішення виділити €50 мільярдів на допомогу Україні.

“В умовах жорстокої і руйнівної російської агресії ці кошти стануть ковтком свіжого повітря для української економіки”, - сказав заступник міністра.

Калмикова і Гайдер поінформували європейських депутатів про пріоритети своєї роботи - удосконалення інституційних спроможностей та реформування соціальної сфери сил оборони відповідно.

Читайте також: Єврокомісія відкриє Оборонний офіс у Києві - фон дер Ляєн

“Ми робимо все можливе, аби український воїн був обізнаний у своїх правах і соціально захищений від початку і до кінця своєї служби, а також мав якісне медичне забезпечення”, - сказала Калмикова.

Представники європейських парламентів, у свою чергу, запевнили в подальшій підтримці України.

Як повідомляв Укрінформ, Канада цьогоріч виділить понад 3 мільярди канадських доларів (понад $2,2 мільярда) макрофінансової та оборонної допомоги Україні.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-